Sportske aktivnosti i oprema

NAJAM BICIKALA I VOĐENE BICIKLISTIČKE TURE

Kako najbolje iskoristiti vrijeme u Gorskom kotaru nego u prirodi? 🙂

Iskoristite našu ponudu bicikala i e-bicikala te skija za skijaško trčanje i uživajte u rekreaciji u Gorskom kotaru kroz cijelu godinu!

Biciklističke usluge koje nudimo:

  • najam mountain bicikala
  • najam trekking bicikala
  • najam električnih bicikala
  • vođene biciklističke ture

VOĐENE BICIKLISTIČKE TURE

Kako bismo vam omogućili poseban doživljaj kroz goranske putove, u ponudi imamo i organizirana turistička vodstva na biciklu uz lokalnog licenciranog turističkog vodiča, nas 😉

Kroz vodstva na biciklu otkrit ćete skrivene kuteve ravnogorske šume, upoznati se s goranskom prirodom i prirodnim atrakcijama, ali i čuti lokalne priče, legende i povijesne zanimljivosti. Naravno, uz to ćete provesti relaksirajući dan u prirodi, probuditi avanturista u sebi i osvježiti svoj duh. 

Vodstva se održavaju vikendom od 09:00 sati ili po dogovoru za grupe od minimalno 4 osoba.

Staza Putem javora i Sušice (Ravna Gora - Hlevci - Javorova kosa - Stara Sušica - Ravna Gora)

Subotom od 10:00 (okupljanje kod Poonkta)

U potragu za javorom i “presušenim” potokom krećemo iz poslovnice Poonkt u samom centru Ravne Gore prema naselju Hlevci gdje nas očekuju i prvi usponi duljine cca 1 km. Nakon petog kilometra ulazimo u šumsku oazu Javorove kose, predivnog brdašca u Ravnoj Gori s makadamskom cestom, posjećujemo Kicljeve jame kod ulaza u Veliku (Bijelu) jamu te  lagano se spuštajući s Javorove kose, vozimo uz žuborenje potoka Sušica na području Stare Sušice. U Staroj Sušici se upoznajemo s bogatom povijesti Stare Sušice, posjećujemo Frankopanski dvorac i vraćamo se glavnom, Karolinskom cestom, u centar Ravne Gore. Od Stare Sušice do Ravne Gore nas očekuju 3 kilometra kombinacije uspona i ravnijih dijelova. 

Cijela tura ima nekoliko strmijih, ali kraćih uspona, a uz češće stajanje i odmor, vožnja ne predstavlja problem. 

Trajanje ture uz stajanje: cca 3 sata (potrebno je otprilike 1h i 30 minuta za laganu vožnju bez stajanja).

Cijena: 19,90€ po osobi

Cijena uključuje najam bicikla (običnog ili električnog), potrebnu biciklističku opremu, zakusku, licenciranog lokalnog turističkog vodiča i osiguranje od nezgode.

Molimo vas, odjenite prikladnu odjeću i obuću te sa sobom imajte dovoljno tekućine kako ne biste ugrozili svoje zdravlje. 

Staza 5 sela (Ravna Gora - Leskova Draga - Kupjak - Zalesina - Stari Laz - Ravna Gora)

Nedjeljom od 10:00 (okupljanje kod Poonkta)

Upoznavanje 5 goranskih sela počinjemo iz poslovnice Poonkt te ubrzo skrećemo za naselje Hlevci. Makadamskim putem dolazimo do ponora Ponikve II, očaravajuče ponikve čiji je otvor smješten ispod 30 m visoke vertikalne stijene, te dalje posjećujemo imanje obitelji Juretić u Leskovoj Dragi u sklopu kojeg je nekada radio vodeni mlin. Kroz Kupjak, a paralelno uz autocestu A6 Goranku vozimo se stotinjak metara, a zatim se uspinjemo asfaltiranom cestom kroz Zalesinu otprilike 2 km. Dolazimo do Starog Laza te nastavljamo relativno ravnom makadamskom šumskom cestom. Kroz šumu se nastavljamo voziti cca 3 km prirodom, pričajući lokalne priče i legende i uživajući u šumskom okruženju. Potom dolazimo do dijela Ravne Gore zvanog Kosa i spuštamo se u Ravnu Goru.

Trajanje ture uz stajanje: cca 3 sata (potrebno je otprilike 1h i 30 minuta za laganu vožnju bez stajanja)

Cijena: 19,90€  po osobi

Cijena uključuje najam bicikla (običnog ili električnog), potrebnu biciklističku opremu, zakusku, licenciranog lokalnog turističkog vodiča i osiguranje od nezgode.

Molimo vas, odjenite prikladnu odjeću i obuću te sa sobom imajte dovoljno tekućine kako ne biste ugrozili svoje zdravlje. 

Dječja staza – USKORO U PONUDI 

Zimske aktivnosti

NAJAM OPREME ZA SKIJAŠKO TRČANJE I ŠKOLE SKIJAŠKOG TRČANJA 

Gorski kotar je dom brojnih klubova skijaškog trčanja, a Ravna Gora je već dugi niz godina dom najuspješnijeg kluba u Hrvatskoj. 

Isprobajte novu, posebnu aktivnost na snijegu, razgibajte se, zabavite i uživajte u snježnom goranskom zraku uz našu Malu školu skijaškog trčanja koja se održava svakim snježnim vikendom subotom od 12 sati i nedjeljom od 11 sati. Za vas imamo svu skijašku opremu, instruktora skijanja, topli čaj i male tajne koje će vam pomoći da vam prvo iskustvo skijaškog trčanja bude nezaboravno!

Ako se pak osjećate sigurno na trkaćim skijama, rado ćemo vam iznajmiti svu potrebnu opremu i pružiti apsolutnu podršku kod vašeg novog sportskog hobija. 🙂

Cijena škole skijanja

Škola skijanja za odraslu osobu31 €
Škola skijanja za dijete (do 14 godina starosti)21 €
Škola skijanja za odraslu osobu + dijete46 €
Škola skijanja za 2 odrasle osobe i 2 djece85 €
Cijena najma opreme (minimalno 11,94 €) 

*djecom se smatraju osobe do 14 godina starosti