Skip to content
Početna stranica » Vrijeme je za sanjkanje! Otkrijte vrhunska sanjkališta u Gorskom kotaru

Vrijeme je za sanjkanje! Otkrijte vrhunska sanjkališta u Gorskom kotaru

Napokon ste odlučili provesti vikend u Gorskom kotaru i uživati u pravom goranskom zraku?

Iskoristite idealnu priliku za sanjkanje i uživanje u snježnim čarima. Gdje se možete sanjkati uz ili bez okrjepe, donosimo u nastavku.

Delnice

Ako ste se zaželjeli sanjkanja u Delnicama, možete otići na sanjalište Planinski centar Petehovac ili na sanjkalište Potok. Iako sanjkališta nemaju vučnicu, to vam neće biti nikakav problem jer imaju mogućnosti okrjepe, a zabava vam je zagarantirana. Također, na sanjkalištu Potok sanjke možete i unajmiti pa ne morate prevoziti svoje.

Ravna Gora

U Ravnoj Gori se možete sanjkati kraj bistroa Breza te u Kupjaku. Prednosti su ugostiteljski objekti u kojima možete probati specijalitete i podružiti se s društvom, a prednost sanjkališta u Kupjaku je svakako umjetan snijeg i mogućnost sanjkanja cijele zime. 

Fužine

Sanjkalište Vrata u Fužinama nalazi se u blizini zabavnog i paintball parka Vrata gdje možete i popiti piće i odmoriti od zabave.

Tršće – Čabar

Sanjkališta u Čabru možete pronaći u sklopu SKI centra Rudnik i kraj Apartmana Jurković gdje je moguća i okrjepa, ali korištenje opreme za sanjkanje. 

I naposljetku – Begovo Razdolje, Crni Lug, Skrad, Vrbovsko

Begovo Razdolje je odlična lokacija za sanjkanje zbog brojnosti padina, a možete se sanjkati i u Crnom Lugu kod zgrade uprave Nacionalnog parka Risnjak, gdje možete i unajmiti sanjke. U Skradu se pak možete sanjkati u samom centru mjesta, dok je u Vrbovskom glavna lokacija za sanjkanje kraj Planinarskog doma Kamačnik, uz mogućnost okrjepe u bistrou Kamačnik. 

Sada ste spremni za otkrivanje čari sanjkanja u Gorskom kotaru, a ako vam je potrebna oprema ili dodatan savjet, slobodno nas kontaktirajte!

Foto: Unsplash